Can Bonastre Wine Resort » El Resort del Vi
Una masia amb encant. El Resort del Vi.

Envoltat de vinyes i amb unes vistes impressionants a la muntanya de Montserrat, aquest Resort del Vi és una finca amb una extensió de 100 hectàrees, entre vinya i bosc. Es troba situada en un entorn natural incomparable sobre un suau pujol als peus de la Serra de Montserrat, en el terme municipal de Masquefa, entre l'Anoia i l'Alt Penedès, a només 35 minuts de Barcelona. 

La masia Can Bonastre Santa Magdalena és originaria del SXVI i ha estat completament reformada. L'hotel compta amb 12 habitacions amb vistes a les vinyes i a Montserrat, un spa espectacular i una deliciosa oferta gastronòmica. Aquí els nostres hostes podran disfrutar del descans, la cultura del vi, els esports d'aventura i un tracte molt personal.

Tenim espais reservats per a casaments, comunions i celebracions, i propostes d'activitats i sales de reunions per a events d'empresa.

 

460 anys d'història del vi

“Dins la parroquia de Masquefa existeixen varias masias nomenades Bonastre que quiscuna porta un adjectiu per distingirse l’una de l’altra, citant aquí entre ellas, l’Hostal del Bonastre, lo Bonastre dels Torrents y lo de Sta. Magdalena. En aquesta última per temps hi hagué una capella dedicada a Sta. Magdalena que avui ja no existeix(...)”.

Amb aquestes paraules, al principi del segle XX, l’historiador mossèn Josep Mas i Domènech començava una petita nota dedicada a explicar la història de la capella de Santa Magdalena que havia existit contigua a la masia de Can Bonastre. La història d’aquesta casa durant l’època medieval va estar molt lligada a la de la capella. Segons mossèn Mas, la primera referència documental que es té d’aquesta església de Santa Magdalena és de l’any 1037 (any 7 del regnat del rei franc Enrich). En aquella data Erumir i la seva muller Saborida empenyoraren per un marcus i una quartera de forment que devien al levita Armengol diverses propietats en el comtat de Barcelona, en el terme de Masquefa, prop de l’esglèsia de Santa Maria de Palau.

Més endavant, Joana Mata, l'any 1548 va escriure el seu testament i el va deixar guardat a la masia que era propietat de la família del seu marit, els Bonastre. Aquest testament el vàrem trobar durant la reforma i avui en dia es pot veure a l'entrada de l'hotel. De l'escrit anterior se'n desprèn el nom d'un dels nostres vins, ERUMIR, i del testament, el nom del nostre oli, NA JOANA. La resta de vins també tenen un per què, sent el NARA un homenatge a la filla de'n Roger, la Nara.

 

Sostenibilitat i respecte al medi ambient

El medi ambient i la sostenibilitat són motiu de preocupació a casa nostra. Per aquest motiu vàrem instal·lar un sistema de recollida i depuració d’aigua, amb el qual es pot arribar a emmagatzemar 4 milions de litres procedents de la pluja i de les aigües depurades del Resort. L’aigua que es depura (la capacitat de tractament és de 20m3 per dia) es reutilitza per al reg dels jardins.

A banda de l’aprofitament d’aigua, 24 col·lectors solars instal·lats a la superfície de la masia proporcionen el 47’64% de la demanda energètica del Resort (escalfament del sòl radiant i de l’aigua sanitària). Amb això, Can Bonastre redueix significativament les seves aportacions de CO2 a l’atmósfera.